PDF Ispis E-mail
CROATICA ZA DJECU I MLADE - promicanje hrvatskoga jezika i pisane baštine

ŠK. GODINA 2016./2017.


Trajanje projekta: 01.10.2016. do 31.07.2017.

Voditelj projekta: prof. dr. sc. Bernardina Petrović

Projektni tim: prof. dr. Bernardina Petrović, prof. dr. sc. Anđela Frančić, Blanka Mesić, Andja Jakovljević, Donata Mikić, Lidija Bogović, Jasmina Pavić, Ante Bičanić.

Partneri projekta:

  • Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu
  • Osnovne i srednje škole u Hrvatskoj

Škole uključene u projekt:

  1. Gimnazija Tituša Brezovačkog, Zagreb
  2. Prva ekonomska škola, Zagreb
  3. Osnovna škola Tituša Brezovačkog, Zagreb
  4. Osnovna škola Ante Kovačića, Zagreb
  5. Osnovna škola Maria Martinolića, Mali Lošinj
  6. Osnovna škola Malinska – Dubašnica
  7. Srednja škola Brač, Supetar
  8. Osnovna škola Jelsa
  9. Osnovna škola August Cesarec, Ivankovo
  10. Osnovna škola Josipa Lovretića, Otok
  11. Gimnazija Vukovar
  12. Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec
  13. Gimnazija Sisak

Listopad 2016.

  • Održali smo sastanke projektnoga tima u vezi održavanja projekta.
  • Pripremili smo edukativne materijale za održavanje projektnih aktivnosti.

Studeni 2016.

  • Održali smo sastanke projektnoga tima u vezi održavanja projekta.
  • Pripremili smo prezentacije za održavanje pojedinih projektnih aktivnosti.

Prosinac 2016.

  • Potpisali smo ugovor s MZOS-om o dodjeli bespovratnih sredstava za naš projekt u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja u šk. god. 2016./2017.
  • 15.12.2016. u prostorijama Društva CROATICA projektne aktivnosti za učenike Prve ekonomske škole iz Zagreba održala je prof. Andja Jakovljević; najprije je održala predavanje o povijesti hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine, zatim radionicu iz hrvatskoga pravopisa i na kraju kviz znanja; u projektnim aktivnostima sudjelovalo je 17 učenica i učenika četvrtih razreda, a u pratnji su bile dvije nastavnice hrvatskoga jezika.

Siječanj 2017.

  • 27.01.2017. u Gimnaziji Sisak prof. Jasmina Pavić održala je predavanje na temu: "Povijest hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine u srednjem vijeku"; nakon predavanja slijedio je kviz znanja tijekom kojega su učenici rješavali zadatke, a zatim je održana radionica na temu: "Veliko i malo početno slovo u hrvatskome pravopisu"; na projektnim aktivnostima sudjelovalo je 15 učenica i učenika.

Veljača 2017.

  • 27.02.2017. u Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog u Zagrebu projektne aktivnosti za učenice i učenike održala je prof. Blanka Mesić; najprije je održala predavanje o povijesti hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine, zatim radionicu iz hrvatskoga pravopisa i na kraju kviz znanja; u projektnim aktivnostima je sudjelovalo 29 učenica i učenika sedmih i osmih razreda, a u pratnji su bile dvije učiteljice hrvatskoga jezika.

Ožujak 2017.

  • 15.03.2017. u održali smo projektne aktivnosti za učenice i učenike osnovne škole Ante Kovačića iz Zagreba; predavanje, radionicu i kviz znanja održala je prof. Andja Jakovljević; u projektnim aktivnostima je sudjelovalo 28 učenica i učenika šestih, sedmih i osmih razreda, a u pratnji su bile dvije učiteljice i jedan učitelj hrvatskoga jezika.
  • 27.03.2017. projektne aktivnosti za učenike Gimnazije Tituša Brezovačkog iz Zagreba održala je prof. Donata Mikić; najprije je održala predavanje o povijesti hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine, zatim radionicu iz hrvatskoga pravopisa i na kraju kviz znanja; u projektnim aktivnostima sudjelovalo je 26 učenica i učenika drugih razreda, a u pratnji su bile dvije nastavnice hrvatskoga jezika.

Travanj 2017.

  • 07.04.2017. u Gimnaziji Vukovar održali smo projektne aktivnosti: predavanje na temu: "Povijest hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine u srednjem vijeku" održao je prof. Ante Bičanić, a radionicu o velikom i malom slovu u hrvatskom pravopisu i kviz znanja održala je izv. prof. dr. Bernardina Petrović; u projektnim aktivnostima sudjelovalo je 28 učenica i učenika prvih i trećih razreda gimnazije, a u pratnji su bile tri nastavnice hrvatskoga jezika.

Svibanj 2017.

  • 05.05.2017. u Osnovnoj školi Maria Martinolića u Malom Lošinju održali smo projektne aktivnosti: predavanje, radionicu i kviz znanja održao je prof. Ante Bičanić; u projektnim aktivnostima je sudjelovalo 25 učenica i učenika šestih, sedmih i osmih razreda, a u pratnji su bile dvije učiteljice hrvatskoga jezika.
  • 12.05.2017. prof. Jasmina Pavić održala je u Osnovnoj školi Josipa Lovretića u Otoku predavanje na temu: "Povijest hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine u srednjem vijeku"; nakon predavanja slijedio je kviz znanja, a zatim je održana radionica na temu: "Veliko i malo početno slovo u hrvatskome pravopisu"; na projektnim aktivnostima sudjelovalo je 16 učenica i učenika, a u pratnji je bila jedna učiteljica hrvatskoga jezika.
  • 18.05.2017. u Osnovnoj školi Malinska – Dubašnica održali smo projektne aktivnosti: predavanje, radionicu i kviz znanja održala je prof. Lidija Bogović; u projektnim aktivnostima je sudjelovalo 28 učenica i učenika, a u pratnji je bila jedna učiteljica hrvatskoga jezika.
  • 25.05.2017. prof. Blanka Mesić održala je u Osnovnoj školi "August Cesarec" u Ivankovu predavanje na temu: "Povijest hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine u srednjem vijeku"; nakon predavanja slijedio je kviz znanja, a zatim je održana radionica na temu: "Veliko i malo početno slovo u hrvatskome pravopisu"; na projektnim aktivnostima sudjelovalo je 25 učenica i učenika sedmih i osmih razreda, a u pratnji su bile dvije učiteljice hrvatskoga jezika.
  • 26.05.2016. u Osnovnoj školi Jelsa na Hvaru održali smo projektne aktivnosti: predavanje, radionicu i kviz znanja održala je prof. Lidija Bogović, a u projektnim aktivnostima je sudjelovalo 25 učenica i učenika sedmih razreda, a u pratnji su bile dvije učiteljice hrvatskoga jezika.
  • 26.05.2016. prof. Ante Bičanić održao je predavanje, radionicu i kviz znanja u Srednjoj školi Brač u Supetru; u projektnim aktivnostima sudjelovala su 22 učenika prvih, drugih i trećih razreda, a u pratnji je bila jedna nastavnica hrvatskoga jezika.
  • 26.05.2016. u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu prof. dr. sc. Anđela Frančić održala je predavanje, radionicu i kviz znanja, a u projektnim aktivnostima je sudjelovalo 26 učenica i učenika prvih, drugih i trećih razreda, a u pratnji je bilo pet nastavnika hrvatskoga jezika.

Lipanj 2017.

  • Održali smo sastanke projektnoga tima u vezi realizacije i evaluacije projekta.

Srpanj 2017.

  • Pripremili smo i usvojili završno izvješće o realizaciji projekta.
  • Knjigovodstveni servis nam je pripremio financijsko izvješće s popratnom dokumentacijom.